۱۳۸۷ دی ۳۰, دوشنبه

همبازی باز بازی نبازی

این نوشته ارتباط چندانی با عنوانش ندارد. در خانواده ی ما بازی یک جایگاه بسیار ارجمندی دارد و تمایل افراد برای یادگیری بازی های جدید هم بالاست. البته هر کس در یک طیف خاص بازی تبحر دارد. مثلاً من در زمینه ی بازی های فکری مثل شطرنج در منطقه ی آفساید نشسته ام و پرچم کمک داور را تماشا می کنم که می جنبد و این به نظرم جالبتر است. من چه بازی هایی بلدم؟
  1. - لِی لِی!(تحت اللفظی)
  2. - گانیا
  3. - کـَل بازی
  4. - قایم موشک(باشک)؟!
  5. - استوپ هوایی
  6. - اَتَل مَتَل تو توله
  7. - فوتبال
  8. - والیبال
  9. - پینگ پنگ
  10. - بدمینتون
  11. - شنا؟ نه نه نه نه نه نه من توی نعلبکی غرق می شوم ، حالا غرق هم نشوم با توجه به شرایط بومی ام شـُل و گِل می شوم.
  12. - تخته نرد
  13. - چـِکـِر(ز)
  14. - حکم
  15. - قــَفون
  16. - شـِلِم
  17. - دل ( یا به قولی بی دل)
  18. - دومینو
  19. - بیلیارد ( اِیت یا هشت , اسنوکر)
  20. - سالی تـِیر
  21. - زیلچ (Zilch)
زیلچ چیست؟ زیلچ فحش نیست، بازی است. این بازی با شش تاس قابل اجراست. پس برای انجام این بازی به شش تاس و چهار بازی کن و یک برگهی کاغذ به قطع دلخواه نیاز داریم.
نکته: اگر برای رختین این تاس ها یک ظرف کوچک چیزی شبیه به یک استکان هم باشد بهتر است انتخاب جنس ظرف بسته به سلیقه ی شنوایی بازیکنان دارد.
برای شروع بازی هرکدام از بازی کنان باید تاس ها را بر روی میز بریزند و طبق جدول امتیاز بندی باید حداقل به امتیاز 550 ( به روایتی 450) برسند تا آن را ادامه دهند.
امتیاز بندی بازی:
نکته: "." نشانه تاس است که یک باشد. ".." دو باشد."..." سه و الی آخر. "/" تعداد تاس ها را نشان می دهد.
. ___________ 100 امتیاز
.....___________ 50 امتیاز
././.________ 1000 امتیاز
../../..________200 امتیاز
.../.../..._______300 امتیاز
..../..../....______400 امتیاز
...../...../....._____500 امتیاز
....../....../......____600 امتیاز
چهار تاس از یک نوع____ دو برابر سه تاس از یک نوع
پنج تاس از یک نوع____ چهار برابر سه تاس از یک نوع
شش تاس از یک نوع___ هشت برابر سه تاس از یک نوع
./../.../..../...../......_____ 1,500 امتیاز
هر گونه ترکیب سه جفتی______ 1,000 امتیاز (مثال: ././../../.../...)
نکته ها:
  1. همانطور که قبلا ً عنوان شد برای شروع اولیه نیاز به حداقل امتیاز 550 است. در صورت رسیدن به این امتیاز می توان آن را ثبت کرد و یا باز هم ادامه داد. اما اگر تاس های ریخته شده خارج از ترکیب های جدول امتیازات باشد، کل امتیاز ها می پرند!
  2. در هر بار نوبت یک فرد، وقتی تاسی(ها) را به عنوان امتیاز ثبت کند، به همان تعداد از تاس ها برای ریختن در مرحله ی ب عد کم می شود. مثال: شخصی تاس ریخته و اینگونه آمده است"././.../....../../....." امتیاز روی میز در این دور 250 است و بازیکن می تواند با برداشتن سه تا از تاس ها آن را ثبت کند"././....." اما با این کار در مرحله ی بعدی فقط سه تاس از شش تاس داخل لیوانش(ظرف ریختن تاس) است.
  3. هر بازیکن در نوبتش می تواند تا آخرین تاسش را بریزد( یعنی اگر با جمع امتیازها فقط یک تاس برایش مانده باشد) اما این کار شانس را برای امتیاز گیری پایین می آورد و ممکن است کل امتیاز ها را بر باد دهد.
  4. پس هیچ وقت عمل بالا را انجان نمی دهیم! نخیر این براداشت نادرست است. اگر فقط یک تاس در ظرف باشد و بعد از ریختن آن روی میز عدد ". یا ....." بیاید بازیکن مجددا ً می تواند در یک دور جدید با شش تاس بازی کند. این قضیه در حالات دیگر هم رخ می دهد مثلاً اگر در پرتاب(ریزش) تاس ها در یک دفعه این ترتیب بیاید"././../../.../..." علاوه بر امتیازی که فرد می گیرد می تواند دور جدیدی هم بازی کند و به امتیازات خود یبافزاید.
  5. این بازی آنقدر ادامه می یابد تا یک نفر به امتیاز 10,000 برسد و او شخص برنده است.
بعد از انجام این بازی که احتمالاً نیم ساعتی به طول می انجامد و بعد از حرص کردن از دست شخص برنده و اعمال قوانین ویژه بر او، سایرین می تواند به انجام امورات مهمتر و مفیدترشان بپردازند.
با سپاس

۱ نظر:

ناشناس گفت...

من ياسمن از مشهذم خواستم ا

ممنونم از بازي عالي زيلچ

من دارمش و بسيارم حرفه اي هستم در بازي زيلچ و همينطور ياچ
مرسي
golegisha@gmail.com